به گزارش صد آنلاین ، از ظهر دوم مرداد، شعلههای آتش دامنههای کوهستانی «آبیدر» در شهر سنندج را در بر گرفت و ۲۰ هکتار از اراضی طبیعی این منطقه طعمه حریق شد.
شدت آتشسوزی و صعبالعبور بودن محل وقوع حادثه باعث شد که اطفای حریق پس از بیش از ۴ ساعت تلاش و عملیات گروههای مردمی و نیروهای منابعطبیعی، آتشنشانی و هلالاحمر مهار شد.
بهزاد شریفیپور مدیرکل منابعطبیعی استان کردستان در اینباره به خبرنگار تسنیم گفت: آتشسوزی آبیدر از ظهر امروز آغاز و بعد از گذشت ۴ساعت(۱۵:۴۵ دقیقه) با تلاش ۴۵ نفر از نیروهای یگان حفاظت منابعطبیعی و آتشنشانی مهار شد.
وی با اشاره به اینکه این آتشسوزی در بالای آبیدر و به سمت حسنآباد رخ داد، افزود: با تلاش تشکلهای مردمی و نیروهای تلاشگر دستگاهها از سرایت آتش به دامنه آبیدر جلوگیری شد.
مدیرکل منابعطبیعی استان کردستان تصریح کرد: در این آتشسوزی ۵نفر از گروههای مردمی که به صورت خودجوش اقدام به مهار آتش و عملیات اطفای حریق را انجام میدادند به دلیل تغییر جهت آتش و گسترش آتشسوزی، دجار سوختگی شدتد.
شریفیپور عنوان کرد: از پنج نفر حادثهدیده، ۳نفر از مصدومان با بالگرد و ۲ نفر دیگر با آمبولانس به بیمارستان کوثر سنندج منتقل شدند.
غریب سجادی فرماندار سنندج نیز در این رابطه در گفتوگو با تسنیم از مصدومیت ۸نفر از نیروهای مردمی در این حادثه خبر داد و اظهار کرد: از این تعداد ۳ نفر بلافاصله مداوا و ترخیص شدند و ۵ نفر دیگر نیز در بیمارستانکوثر سنندج بستری هستند.
وی با اشاره به اینکه حال عمومی دو نفر از این ۵ نفر مساعد نیست، افزود: امیدواریم حال این عزیزان هر چه زودتر بهبود یابد.
فرماندار مرکز استان کردستان در پاسخ به این سوال که چه میزان از اراضی آبیدر طعمه حریق شده و آیا علت آتششوزی مشخص شده است یا خیر؟ عنوان کرد: بر اساس بررسیهای اولیه ۲۰ هکتار از این مناطق دچار آتش شده و فعلا علت اصلی و دلایل متقن از آتشسوزی در دسترس نیست اما پس از بررسی ابعاد کامل حادثه، دلیل اصلی اطلاعرسانی خواهد شد.
آزاد طهماسبی رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج نیز در اینباره اینگونه روایت میکند: با تلاش نیروهای آتشنشانی، منابع طبیعی و شهرداری، آتشسوزی گسترده در ارتفاعات آبیدر سنندج حوالی ساعت ۱۵:۴۵ به طور کامل مهار شد.
وی افزود: پس از اعلام وقوع حریق در منطقه پشت آبیدر در حوالی ظهر تیمهای آتشنشانی از ایستگاه مرکزی و سایر ایستگاهها به محل اعزام شدند. با توجه به وسعت آتشسوزی و پوشش گیاهی خشک، عملیات اطفا با حداکثر ظرفیت آغاز شد و در نهایت حدود ساعت ۱۵:۴۵، آتش به طور کامل مهار شد.
رئیس آتشنشانی سنندج با اشاره به اینکه محدوده وقوع حریق در پشت آبیدر بود، توضیح داد:در این عملیات علاوه بر تجهیزات خودرویی و موتوری، ۶ دستگاه دمنده مخصوص عملیات جنگلی نیز بهکار گرفته شد و آتشنشانان به همراه نیروهای داوطلب مردمی با تلاش مستمر موفق به کنترل آتش شدند.
آتشسوزیهای فصلی در مناطق طبیعی مانند آبیدر سنندج، به دلیل شرایط اقلیمی و پوشش گیاهی خشک، همواره تهدیدی برای محیط زیست و منابع طبیعی محسوب میشود به طوریکه در یک ماه اخیر این سومین باری بوده که بخشهایی از این منطقه خاکستر شده است./مهر